Rome is een groot openluchtmuseum wordt vaak wel eens gezegd. En dat kunnen we enkel maar beamen. Met een reis naar de Italiaanse hoofdstad wordt u teruggeplaatst in de tijd waar de Romeinen nog over Europa heersten. Daarnaast is Rome ook de ideale locatie om op een zonnig terras van een lekkere pasta of pizza te genieten. En daarna een lekkere espresso natuurlijk!

Waarom luxe kamperen in Rome?

TOP 4 Overzicht

Het is bijna onmogelijk een lijstje te maken van hoogtepunten van Rome. Het is een stad vol overdaad en het is werkelijk onmogelijk hier niet onder de indruk te raken van de pracht en praal die deze indrukwekkende stad te bieden heeft:

  • Colosseum
  • Pantheon
  • Forum Romanum
  • Vaticaanstad
Rome werd gebouwd op zeven heuvels maar ondertussen is de stad zo uitgebreid dat het amper nog te bezichtigen is op enkele dagen. Een kampeervakantie in een stacaravan kan een ideale optie zijn om de stad op een rustig tempo te ervaren. De regio Rome kent dan ook enkele heel aantrekkelijke campings. 

Camping in Rome

Camping Fabolous

Deze camping ligt op een steenworp van het oude centrum van Rome. Gelegen dichtbij de zee en met een zwembad ter beschikking is deze camping ideaal voor wie in een stacaravan wil verblijven met de kinderen. Vlakbij de camping stopt een bus die u naar het dichtsbijzijnde metrostation brengt.

Camping I Pini

Gelegen op zo'n dertig kilometer van het stadscentrum bij de Tibervallei is deze camping ideaal voor een gezin met kinderen. Kinderen die spelen in het zwembad terwijl u zelf de barbecuet bij uw stacaravan in de gaten houdt. De camping voorziet ook een pendelservice naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome.

Camping California

De camping California is gelegen aan de kust en heeft een bosrijke omgeving. Het zwembad kent een strandeffect wat voor de kinderen extra plezier betekent. Dit moderne vakantiecentrum biedt eveneens ook heel wat animatie en waterspelletjes aan.

Natuur en bezienswaardigheden

Strand en natuur in Rome

Rome is dicht bij de kust gelegen. De combinatie van een culturele stedentrip en een kustvakantie aan de stranden van Lazio is dan ook een mogelijkheid voor gezinnen die hier hun kampeervakantie willen doorbrengen. De pittoreske dorpjes Gaeta en Sperlonga zijn twee badplaatsen waar de grote massadrukte wegblijft en die tegelijk over een indrukwekkende kustlijn beschikken. Sperlonga heeft dan weer zandstranden en is gebouwd op een rotsachtige kaap. Met een ruim aanbod aan restaurantjes, winkels en terrasjes is het interessante daguitstap voor wie even de drukke stad wil vermijden. 

Bezienswaardigheden in Rome

Rome is een populaire stedentrip en dat heeft grotendeels te maken met het feit dat het over heel wat bezienswaardigheden beschikt. Naast het Colosseum dat als een van de zeven wereldwonderen geldt kent het ook een groot aantal Romeinse sites. Het Forum Novarum is hierbij de bekendste met nog heel wat restanten van tempels. In de buitenste regionen van de stad vind je de catacomben, waar talloze graven er nog steeds ongeschonden bij liggen. Wie liever kuiert door de kleine smalle steegjes die uitlopen op een van de vele pleintjes komt ongetwijfeld topattracties zoals het Pantheon, de Trevifontein of Piazza Navona tegen.