Montenegro is vast niet de eerste land waar u aan denkt als u een campingvakantie zoekt, maar dit kleine landje aan zee is een zeer verrassende en gevarieerde vakantiebestemming met prachtige natuur, schitterende stranden, een helblauwe zee en gunstige prijzen. U vindt er kilometers lange zandstranden met hippe beachclubs én mooie oude stadjes als Kotor, waarvan het middeleeuwse centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het wordt niet voor niets de nieuwe Côte d'Azur genoemd. Maar dan wel een stuk goedkoper! Allcamps biedt hier diverse uitstekende campings aan zee aan.

Meer over Montenegro

Montenegro ligt op de Balkan aan de Adriatische zee en is qua grootte minder dan de helft van België. Er wonen ongeveer 650.000 mensen. In de jaren 80 was Montenegro al een populaire toeristische bestemming, maar vanwege de oorlog in Joegoslavië die met name in de buurstaten werd uitgevochten, werd het land door steeds minder toeristen bezocht. Gelukkig is dit snel aan het veranderen, want Montenegro is echt een verborgen parel aan de Adria.

De naam Montenegro komt uit de Venetiaanse taal en betekent 'zwarte berg'. Die naam heeft het land te danken aan de donkere kleur van de berg Lovcen door de vele dennenbomen die daar groeien. Montenegro kent een mediterraan klimaat met warme, droge zomers. De hogere gedeeltes hebben een gematigd zeeklimaat met mildere zomers. Uitschieters tot 40 graden zijn echter geen uitzondering.

De hoofdstad van Montenegro is Podgorica. Hier wonen ongeveer 180.000 mensen. De moderne stad Podgorica is zowel de politieke als culturele hoofdstad van Montenegro. 

Ook qua natuur heeft het land veel te bieden. In het nationaal park Biogradska Gora, een van de oudste beschermde natuurgebieden ter wereld, zijn de laatste stukken oerbos van Europa te vinden. In Montenegro ligt het langste strand van de hele Adriatische zee. Daarnaast kent het land diverse rivieren, waar je bijvoorbeeld goed kunt raften. De rivier de Tara heeft de langste en diepste kloof van Europa en op de Grand Canyon na, zelfs de de diepste ter wereld. 

Montenegro heeft 2 luchthavens: Golubovci bij Podgorica en Tivat, aan de kust bij het prachtige plaatsje Kotor. De wegen van het land zijn goed, zeker aan de kust, en reizen in Montenegro is veilig. Ondanks dat Montenegro nog geen lid is van de Europese unie is de munteenheid van Montenegro de euro, en dus het wettig betaalmiddel.


Campings in Montenegro

Kamperen in Montenegro is nog niet zo bekend, maar er zijn diverse prima campings in Montenegro. Vooral langs de kust komen er steeds meer campings waar u met uw eigen kampeermiddel terecht kunt, of een accommodatie kunt huren. Het gebied is dan ook ideaal voor gezinnen die een fijne strandvakantie willen beleven. Er zijn verschillende grotere en kleine 4-sterrencampings in Montenegro.