Vlaanderen staat bekend om zijn historische gebouwen, verrassende musea en unieke stadscentra, waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen. De stad Brugge, ook bekend als het Belgische Venetië, en zijn charmante huizen aan het water zijn een geweldige plek om uw kampeervakantie in de meest toeristische provincie van België door te brengen. Ook Gent, Antwerpen, Hasselt of Leuven zijn uw bezoekje meer dan waard. Maar Vlaanderen is niet alleen steden en musea. Het omvat daarnaast ook toeristische gebieden als de Kempen en Belgisch Limburg, allemaal prachtige regio's met veel natuur.

De Kempen in Vlaanderen

De Kempen is de streek ten oosten van Antwerpen. Eigenlijk is het gebied een grote aaneenschakeling van natuurgebieden. Kleine pittoreske dorpjes worden hier afgewisseld door bossen en velden met mais of graan. In de Kempense abdijen, vaak in een sprookjesachtig mooie omgeving, leven en werken monniken, zoals in de Abdij der Trappisten Westmalle, waar u het Trappistenpad kunt wandelen en daarna kunt genieten van een heerlijk glas trappist. In deze omgeving kunt u overigens ook prachtig fietsen. Er ligt meer dan 2000 km aan relatief vlakke fietspaden en er is altijd wel een leuke fietsroute die bij u en uw gezin past. Een dagje in het bijzondere dorp Baarle-Nassau (NL) en Baarle-Hertog (BE) staat natuurlijk ook op het programma.

Belgisch Limburg

In Belgisch-Limburg vindt u veel bezienswaardigheden. Voor jonge kinderen is het attractiepark Plopsa Indoor Hasselt in de stad Hasselt natuurlijk een grote trekpleister. Het domein Bokrijk in Genk is ook een populair uitje. De regio kent ook verschillende musea zoals het Nationaal Jenevermuseum, het Modemuseum en Kunstencentrum Z33 in Hasselt en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.