Aragón ligt ver van de gebaande paden, een soort vergeten land wat betreft toerisme. De regio bestaat uit drie provincies: Huesca, de hoofdstad Zaragoza en Tereul. Aragón ligt in het noorden van Spanje en grenst aan Frankrijk en de Pyreneeën; binnen Spanje ligt het ten westen van Catalonië. Zonder een kustlijn is Aragon vrijwel verstoken gebleven van toeristen. Aragón is dunbevolkt en 50% van de bevolking woont in de hoofdstad Zaragoza.

Meer over Aragón

Middeleeuwse steden en dorpen liggen verspreid in het landschap en geven je het gevoel dat je net een sprookje bent binnengestapt. Een van die plaatsen is Albarracin, gelegen in de provincie Tereul, in het Nationaal Park Sierra de Albarracin. Dit prachtige pittoreske stadje is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Maar wat de regio echt zo aantrekkelijk maakt, is de prachtige natuur, boordevol contrasten: weelderige valleien bedekt met bloemen, watervallen en een achtergrond van met sneeuw bedekte bergen, permanente gletsjers, de Aragonese Pyreneeën, het Nationaal Park van Ordesa (het oudste natuurreservaat van Spanje), skigebieden tot de dorre steppevlaktes van de centrale laaglanden.

De hoofdstad Zaragoza is de op vier na grootste stad van Spanje, gelegen aan de rivier de Ebro. De geschiedenis van de stad gaat meer dan 2000 jaar terug. Het Forum van de stad, de Thermen, de rivierhaven en het Grote Theater zijn allemaal getuigen van de invloed van het Romeinse Rijk. Er is ook een grote Arabische invloed van de bezetting een paar eeuwen na de Romeinen. Een prachtig voorbeeld van moslimkunst is het Aljaferia Paleis uit de 11e eeuw.