Campings Wallonië

Wallonië is het Franstalige deel van België en grenst aan Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en het Nederlandse Limburg. Dit gedeelte van België omvat 5 provincies en u vindt hier de bekende Ardennen. Maar behalve de Ardennen heeft Wallonië nog veel meer mooie gebieden die een bezoekje meer dan waard zijn, zoals bijvoorbeeld de provincie Henegouwen ('Hainaut' in het Frans).

Campingvakantie in Henegouwen

De provincie Henegouwen, de meest westelijke provincie van Wallonië, staat vooral bekend om z'n industrieel erfgoed. Hier vindt u bijvoorbeeld de unieke scheepsliften. een soort sluizen die helpen de hoogteverschillen in rivieren te overbruggen. En wat dacht u van de mooie kastelen die hier te zien zijn, zoals die van Chimay en Seneffe. De provincie telt diverse Unesco-schatten, waaronder 3 oude mijnen (bijvoorbeeld die van Spiennes). Een van de oudste steden van België is Doornik (Tournai), met z'n historische huizen en kathedraal (ook op de Unesco lijst) zeker een bezoekje waard. Charleroi, eens een industriestad, ontpopt zich steeds meer als hippe bestemming, met z'n rauwe karakter en nieuwe bierbrouwerijen. 

Voor de fietsers beschikt Henegouwen over een fietsknooppuntensysteem, of u fietst de van Gogh-route langs Cuesmes, waar van Gogh een tijdje woonde en werkte. De kinderen willen vast graag een keer naar de dieren- en landschapstuin Pairi Daiza, diverse keren bekroond als de mooiste dierentuin van de Benelux!

Selecteer datum
2 volwassenen
1

camping gevonden

Bekijk op kaart
Nog geen beoordelingen
camping-dhoulifontaine
1/20
4 beschikbare accommodaties
Vanaf168,50 €
June 29 - 7 nachten, 2 volwassenen
Pagina 1 van 1