Als u een echte liefhebber van de natuur bent, dan is een campingvakantie in Slovenië een goede keus. Kamperen in Slovenië is op en top genieten van de overweldigende flora en fauna. Van denderende watervallen tot aan kraakheldere meren. Slovenië heeft het. 

Campings in Slovenië

In Slovenië biedt Allcamps de absolute topcamping Terme Catez aan. Deze camping heeft een enorm waterparadijs met spannende glijbanen, stroomversnellingen en whirlpools. Daarnaast kan ook de actieve vakantieganger terecht op deze camping. Zo is er een groot overdekt sport- en recreatiecentrum in het bijbehorende hotel. 


Vanaf deze camping in Slovenië is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de steden Ljubljana en Zagreb. Daarnaast leent de directe omgeving van de camping zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten.


Praktische informatie over Slovenië

Hier vindt u praktische informatie voor als u op vakantie gaat in Slovenië:

Hoofdstad van Luxemburg: Ljubljana

Munteenheid: Euro (EUR)

Tijdsverschil: Geen met Nederland

Aantal inwoners: Ca. 2 miljoen

Religie: 57,8% Katholiek, de rest valt onder overig

Regeringsvorm: Republiek

De taal in Slovenië

In Slovenië wordt Sloveens gesproken. Verder wordt er ook Italiaans en Hongaars gesproken. 


Het klimaat in Slovenië

In het zuidwesten van Slovenië heerst een mediterraan klimaat dat landinwaarts overgaat in een gematigd zeeklimaat. In de hoger gelegen gebieden is sprake van een gematigd landklimaat.


Het vervoer in Slovenië

Slovenië heeft een goed en uitgebreid netwerk van snelwegen. Verder kent Slovenië een internationale luchthaven bij de hoofdstad Ljubljana. 


Het eten in Slovenië

Slovenië heeft voor een klein land een gevarieerde keuken met heerlijke gerechten. Onder de nationale specialiteiten vallen de pasta Zlikrofi en de lekkere pompoenzaadolie. De Sloveense keuken kent veel invloeden van de buurlanden. Zo vindt u hier Oostenrijkse en Kroatische gerechten terug. Vooral de grillgerechten zijn populair in Slovenië.


Bezienswaardigheden in Slovenië

In Slovenië staat de natuur centraal. Zo kunt u het schitterende meer van Bled bezichtigen. Dit kraakhelderen meer is bekend door het kleine eiland met de kerk. U kunt hier met een bootje naartoe om de kerk van dichtbij te bekijken. Vanaf onze kleine camping in Slovenië kunt u bovendien een bezoek brengen aan de Kroatische hoofdstad Zagreb. Ook de Ljubljana is per auto goed bereikbaar. Deze stad staat bekend om haar veelzijdigheid. 


Boek nu onze camping in Slovenië en betaal géén reserveringskosten bij Allcamps!