België is een land van Bourgondiërs waar het genieten van het leven voorop staat. Samen met de zeer korte reistijd naar onze campings in België, is dit de ideale bestemming voor een vakantie. België is een land met ontzettend veel variatie. Van prachtige steden als Brussel en Antwerpen tot aan de overweldigende natuur van de Ardennen. In België is er genoeg te zien en te doen. Kiest u voor vakantie in België, dan weet u zeker dat u goed zit bij Allcamps! Allcamps heeft verschillende campings in België. Wat u ook zoekt, bij Allcamps beleeft u een onvergetelijke vakantie in België!

Campings in de Ardennen

De Ardennen is een van de populairste regio’s in België. Op slechts enkele uren rijden vanuit Nederland bevindt u zich in een heel andere wereld. Zeker de actieve vakantieganger zal zich in de Ardennen vermaken. Huur een fiets of mountainbike en trek eropuit. Ook kunt u uitstekend kajakken of raften. Ook kunt u de steden Luik of Bastogne bezoeken. 

Campings in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen ligt vlakbij Nederland en hier kunt u heerlijk genieten van uw vakantie in België. Vanaf onze camping in West-Vlaanderen kunt u Antwerpen of het mooie Brugge bezoeken. Voor kinderen is een dag naar het populaire Plopsaland een aanrader. 

Praktische informatie over België

In België wordt Nederlands, Frans en Duits gesproken.

België heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en milde zomers.  

België beschikt over een uitgebreid wegennet. Daarnaast is er een goede treinverbinding en rijden er door het gehele land verschillende lijnbussen.  

De Belgische eetcultuur kent een bourgondische houding. De Belgen hebben een aantal streekgerechten waaronder everzwijn, hert en Mechelse koekoek. Verder is stoofvlees en bloedworst met appelmoes een typisch Belgisch gerecht.  

Daarnaast staat België vooral bekend als bierland. Verder genieten de Belgische bonbons wereldfaam. 

Bezienswaardigheden in België

Bij onze campings in België is er genoeg te zien en te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag naar het mooie Antwerpen. Loop hier zeker over de drukke winkelstraat de Meir en drink achteraf een verkoelend drankje op een terras op de grote markt. Ook kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge.

Als u meer van de natuur houdt, dan kunt u in de Ardennen alle kanten op. Hier kunt u bijvoorbeeld een mountainbiketocht ondernemen of een mooie wandeling maken. Daarnaast zijn er in de Ardennen veel grotten die een bezoek waard zijn.